dinsdag 29 oktober 2013

Het blijft vechten

Wie mij al een poosje volgt, weet van mijn haat-liefde verhouding met de naaimachine. Eerlijk is eerlijk: deze keer lag het echt aan mezelf.

Het verhaal gaat zo:

Ik had een fleecekleed waar een enorm gat in zat. Daar besloot ik een broekje uit te maken. Dat zag er zo
uit:


De kleine man lag te slapen, dus de volgende morgen eerste werk het broekje gepast. En het zat wel een klein beetje gek. Bovendien was de binnenkant een zooitje, maar omdat ik toch nog voor de herkansing wilde gaan besloot ik hier geen voering in te maken.

Bij de herkansing deed ik dat dus wel, van een oude pyjamabroek.


En stiekem was ik er wel een beetje trots op. 


Tjah, dat was dan ook wat er mis ging. De hele boel kwam niet uit. Nu bivakkeert het broekje hier:


Tot ik een fatsoenlijk patroon heb (NIET VAN INTERNET, want ik weet echt niet hoe ik dat fatsoenlijk moet vergroten) blijft de naaimachine nog even de binnenkant van de kast bekijken. (Het goede nieuws, ik heb nieuwe spoeltjes, m'n naaimachine doet het al een stuk beter).

Maar goed, ik ben een zeer eigenwijs mens, dus ik sluit niet uit dat de naaimachine vervroegd in vrijheid wordt gesteld:)


4 opmerkingen:

 1. Een goed patroon is idd het halve werk! Nou ja, al is het broekje dan niet gelukt, 't is toch weer een oefening geweest en oefening baart kunst. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik waag me eerst nog maar niet aan kleding... Misschien dat dat er ooit nog eens van komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij lukte zo'n broekje in het verre verleden idd beter;-)
  Gr. MCV

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi wat een verhaal...! wij hebben een aantal jaren geleden ook op naailes gezeten en een van ons moest als project een gala jurk maken..maar het is maar goed dat de jurk niet echt aan moest! hij paste van geen kanten haha dus je raad vast wel waar dat die (ook) beland is ;) ?..wij vinden dit al super knap hoor! & je moet er maar opkomen van een fleecekleed! Wij hopen dat je naaimachine niet lang in de kast blijft staan hoor! Dat zou jammer zijn... nou succes alvast ermee!

  lieve groetjes, De hobby droom

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.