zaterdag 6 april 2013

ABC tot XYZ

Ik weet nog heel goed, ik denk dat ik een jaar of 4 was. Het was zondag en mijn pa en ma zaten te lezen. Dat wilde ik ook, kunnen lezen, en wel NU DIRECT!
Mijn ma zei: als je nu rustig naast mij komt zitten zal ik het je leren en dan kun je het in zeven weken.
Zeven weken, ma, dat duurt veel te lang!
Hoe het verder gegaan is weet ik niet, maar toen ik in groep 2 zat kon ik lezen. En wat ging er toen een wereld voor me open.

Zo is het ook een beetje gegaan met haken: toen ik er achter kwam hoe alles heet (losse, halve vaste, vaste etc). ging er een wereld voor me open. Net of ik het abc kende en ineens alles kon lezen.

Zo verging het me vorige week ook met naaien. Jullie weten mijn frustraties met de naaimachine. Nu ben ik toch maar weer begonnen met naaien en het lukte gewoon!
Dus zei ik: nu kan ik alles maken! Want ik snap hoe het werkt!

Oké, misschien niet alles, maar het voelt echt of ik nu kan lezen :)

Dit was trouwens het resultaat:
(excuses dat de foto's gedraaid staan. Op mijn pc staan ze recht, maar Blogger maakt ze dwars. Dwarsligger :(:( Ik heb er al op gegoogled, iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen? )


Het patroon komt van Anni-tas.
Het gehaakte hartje komt van Handwerkles.

Oké, oké, de kleuren zijn wat oubollig, maar het is een restje gordijn en een lapje uit het oud papier:)2 opmerkingen:

  1. Super mooi gemaakt! En echt grappig, dat 'ik kan lezen' gevoel had ik ook toen ik leerde haken!! ;)

    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oudbollig? Hardstikke leuk! Hebnog niet naar de tutorial gekeken, maar heel erg bedankt voor de opmerking. Ben even met andere dingen bezig die mijn aandacht opslokken... groetjes joyce (anni-tas)

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.