maandag 16 december 2013

Smullen + recepten

Zaterdag is bij mij vaak (ehm, dag is vaak de bedoeling) oké regelmatig dan (fijn woord is dat) bakdag. En dan op zondag lekker opeten. (en ja op zaterdag al proeven :))

Ik had al 'n poos in mijn hoofd om zelf 'banketbakkersroom' te maken. (Aangezien er alleen pakjes van dr. Oetker te koop zijn = niet mijn budget).

Hier vond ik een recept voor puddingbroodjes. Daarvan heb ik het stuk voor de pudding gebruikt. (Helaas had ik geen grote pan met anti-aanbaklaag#hint).
De bodem kocht ik (kost n paar dubbeltjes) en heb r daarna nog een laagje jam opgedaan.

Van de resterende eieren zonder dooiers maakte ik schuimpjes en kransjes


(Zo makkelijk, zo lekker. 1. zorg dat je kom vetvrij is 2. doe er 3 eieren zonder dooier in. Dus ook niet een piepklein stukje van de dooier, dan werkt het hele verhaal niet meer. 3. mixen met een snufje zout tot stijve pieken. 4. 100 gram suiker erbij en mixen tot stijf en glanzend is 5. toefjes op de bakplaat en een uur op 100 graden. 6. in de oven af laten koelen. 7. genieten 8. tanden poetsen :) )


En dan heb ik nog een heel lekker recept  met appel en ijs!


Het komt uit Terdege.
- 2 Appels in stukjes snijden en kaneel er op.
- 2,5 eetlepel boter in de pan uit laten bruisen.
- 4. el. bruine basterdsuiker erbij tot de suiker alle boter heeft opgenomen.
- Dan appels erbij en wachten tot deze sap loslaten (na 1 minuut).
- Dan heb je heerlijke appelcaramel saus. Bolletje ijs erbij en snoepen maar.1 opmerking:

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.