maandag 21 oktober 2013

Wat nou, saai nieuwbouwhuis

Oké, ik ben heel dankbaar. Dankbaar voor ons prachtig mooie nieuwbouwhuisje. Maar ongeveer één keer in de week heb ik heimwee. Heimwee naar ons eerste, op-instorten-staande-huisje. 
Nieuwbouhuizen zijn saai... Ze zijn recht. En hoog. En alles is er strak. Het regent geen stof. De waterleiding bevriest nooit, zodat je niet met sneeuwwater je afwas kunt doen. Je wordt 's morgens niet wakker met een bevroren neus, je zit niet in de rookstoel naast de kachel te kleumen. Je man rookt geen sigaren meer binnen en er vallen geen stenen meer uit de muur. Je slaapt weer recht, in plaats van schuin en je hebt keurige vloerbedekking in plaats van planken die met 10 verschillende restjes verf geverfd zijn.

Maar toch, om het wat minder saai te maken: de koordjes van de roostertjes versierd.
En ja, ik ben echt blij, met een warm, droog huis. Echt waar. Maar een beetje heimwee mag wel toch?

 Links de sterretjes. Rechts bloemetjes uit het tijdschrift Molly Makes.

2 opmerkingen:

  1. :-) ik deel je heimwee niet hoor, geef mij maar de comfort. Na tien jaar in een schattig jaren twintig huisje te hebben gewoond :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaha ik ben mee eens met mevr.ellen hoewel ik van knus houdt...ik zou niet weg willen hier...nogmaals een leuke blogje weer..liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.