woensdag 27 maart 2013

Papierkralentutorial


Zoals je kunt zien is er bovenin het scherm een menuutje gekomen waarin staat 'tutorials'.
Veel plezier met het maken van de papierkralen! Feedback is welkom.

In reactie op Joke: de dikke kralen (deze ketting heb ik niet zelf gemaakt dus, maar in Uganda gekocht!)


Ook mooi en ook in Uganda gekocht: 


 (helaas deze afb. staat op mijn pc gedraaid, maar blogspot begrijpt dat niet)9 opmerkingen:

 1. LEUK! :D
  Alleen vraag ik me af hoe je de kralen dan aan elkaar krijgt. Op de kleuterschoolmanier dus gewoon een draad met daaraan een naald en ze er dan allemaal omstebeurt opschuiven? Of lijm je ze dan nog aan elkaar? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja:) Alleen de naald heb je niet nodig. En als je het dan echt op de kleuterschoolmanier doet kun je het met elastisch draad doen. Maar ik heb gewoon staaldraad en dat maak je met knijpkraaltjes aan een slotje vast. (Xenos). Om de knijpkraaltjes weg te werken gebruik ik kalotjes. Maar misschien is het handig als ik hier een keer een aparte blog over schrijf:)

   Verwijderen
 2. Klinkt leuk, nog nooit van gehoord! Ik ga ook eens kijken of ik dat ook kan (als ik tijd heb ;-) ). De rest ziet er ook leuk uit. Ik vind het sowieso altijd leuk als je met weinig materiaal dat ook nog eens of goedkoop of gerecycled is leuke dingen kan maken! Je hebt er ook weer een volger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je genoemd op mijn blog met deze tutorial, ik hoop dat je dat goed vindt, anders moet je het gewoon zeggen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Janne, welkom!
   Leuk juist dat je mij hebt genoemd:)

   Verwijderen
 4. Dat is toevallig!!!!
  Ik heb al een paar jaar geleden een grote pot vol kralen gemaakt nadat ik een ketting met deze kralen kado had gekregen. Natuurlijk moest ik dat dan zelf ook proberen. Het zoeken naar leuk gekleud papier is alleen al leuk.
  Nu rijgen de kleinkinderen er leuke kettingen van.

  Helaas worden het altijd langwerpige kralen en ik wil ze graag net zo rond als een kleine knikker..... Wie weet hoe dat moet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joke, Welkom! Ik wilde je een berichtje sturen, maar ik begrijp het niet helemaal, dan moet ik lid worden van 't één of 't ander?

   Over de kralen:
   de breedte van de kraal wordt bepaalde door het breedste stuk van het papier. Je kraal wordt meer rond als je hem dikker maakt. Dit kan door langer papier te gebruiken, maar in Uganda maakten ze die kralen met meerdere lagen papier. Dat is een kunst apart, maar ik zal hierboven even een afbeelding toevoegen wat voor kralen je dan kunt krijgen.

   Verwijderen
  2. Hoi Caroline, dank je voor je reaktie! Lid worden? Ik zou niet weten waarvan. Bij toeval heb ik een blog aangemaakt maar hoe het allemaal werkt... is abracadabra!
   Mijn kralenketting lijkt op die van jou. Als ik langere stroken neem of meerdere lagen worden ze piramidevormig! Wel leuk maar niet zo als ik het wil.
   (Grrrr, ik kan er niet tegen dat ik er niet uit kom.)
   Misschien komt er nog een oplossing

   Groeten Joke

   Verwijderen

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.