donderdag 14 februari 2013

Het veelzijdig nut der kussensloop (en sluier)

In de oorlog met de naaimachine win ik af en toe.

Deze week had ik besloten dat ik het toch maar eens op de naaimachine van mijn moeder moest gaan proberen. Ik wilde graag zelf de wiegbekleding maken en dat ga ik uiteraard niet met de hand doen.

Resultaat: de wiegbekleding is zo goed als af en ik ben heel tevreden. Nu moet ik daar nog even wat over vertellen, want het is uiteraard wel een 'hatseflatswieg'.

De wieg zelf niet: die is vakkundig door mijn vader gevlochten voor mijn geboorte (Als je er ook 1 wil:  www.versteegmanden.nl. Er zijn veel dingen mogelijk).

De wiegbekleding is dus gehatseflatst. Je begrijpt dat ik geen dure stof in een stoffenzaak ga kopen. Evelien had pas een dekbedhoes bij de Action gekocht om de stof te gebruiken. Dat heb ik ook gedaan (dezelfde als die we op ons bed hebben). Hiervan heb ik de wiegbekleding gemaakt. Grappig detail: de kussenslopen passen precies om het dekentje:)

Nu ben ik nog eventjes met het hemeltje aan het knoeien. Ik denk dat ik daar mijn sluier aan wil maken.

Foto's volgen nog! Maar de hele boel staat nu bij mijn ouders en ik denk, dat ik eerst die wieg nog even schoon moet maken... :)

2 opmerkingen:

  1. Niet té schoon meken die wieg hé, je kunt je kindje anders opzadelen met één of ander
    'cleanvirus' ;) Gr MCV

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Ik ben Corline, 21 jaar en regelmatig aan het 'hatseflatsen'. Dat betekent voor mij: lekker knutselen met dingen die zo min mogelijk kosten of toch weggegooid worden. Ik ben niet ergens supergoed in, maar probeer gewoon, doe ideeën op en deel ze hier graag weer.